«5 μαγικές ώρες» για να ενισχυθεί η συντροφικότητα των συζύγων

«5 μαγικές ώρες» για να ενισχυθεί η συντροφικότητα των συζύγων

Η συντροφικότητα είναι βασική προϋπόθεση για μία καλή σχέση. Στα αρχικά στάδια της σχέσης αποτελεί ένα σημαντικό θετικό στοιχείο, αλλά, πολλές φορές στη συνέχεια, όσο οι απαιτήσεις της καθημερινότητας αυξάνονται παράλληλα με τις υποχρεώσεις των συντρόφων και της οικογένειας, τείνει να εξασθενεί.

Πώς μπορεί να ενισχυθεί η συντροφικότητα;

  1. Η συντροφικότητα μπορεί να ενισχυθεί με τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων που είναι ευχάριστες και για τους δύο, όπως ένα ταξίδι ή μία πολιτιστική εκδήλωση.
  • Εκτός από τις δραστηριότητες αναψυχής είναι σημαντικό οι σύντροφοι να απολαμβάνουν μαζί την καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα να κάνουν μαζί τα ψώνια του σπιτιού ή να μαγειρεύουν μαζί.
  • Η τεχνική των «πέντε μαγικών ωρών» ανά εβδομάδα (Gottman 1994) προτείνεται για να διατηρηθεί η ζωντάνια της σχέσης. Μισή ώρα τουλάχιστον την ημέρα είναι ο χρόνος που χρειάζεται να είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στο ζευγάρι και όχι στα οικονομικά προβλήματα ή τα θέματα που αφορούν τα παιδιά. Η ποιότητα του χρόνου είναι σημαντική. Στο διάστημα αυτό οι σύντροφοι περνούν χρόνο μαζί συζητώντας για να αποφορτιστούν από την καθημερινότητα και βιώνοντας αμοιβαία αγάπη εκτίμηση και σεβασμό, συντροφεύοντας ο ένας τον άλλον στις χαρές αλλά και τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Οι μικρές στιγμές μέσα στην ημέρα που υπενθυμίζουν στους συντρόφους την αγάπη, τη φροντίδα και το ενδιαφέρον είναι πολύ σημαντικές για τη διατήρηση μιας ευτυχισμένης σχέσης.  Mην υποτιμάτε τη δύναμη του να περνάτε χρόνο με τον σύντροφό σας. Κάνοντας διασκεδαστικά πράγματα μαζί, όπως το να λέτε τα αστεία, να βλέπετε ταινίες ή οτιδήποτε άλλο σας ευχαριστεί, αναζωπυρώνετε το πάθος μεταξύ σας και αναπτύσσετε τη συναισθηματική σας σύνδεση.
  • Επίσης είναι σημαντικό οι δύο σύντροφοι να μπορούν να περνάνε χρόνο μακριά και σε άλλες δραστηριότητες εκτός της σχέσης. Αυτό ανανεώνει πρώτα τους ίδιους ως άτομα και στην συνέχεια αυτή η ανανέωση μεταφέρεται και στη σχέση και στην οικογένεια.

Μοιραστείτε το άρθρο στα social

Περισσότερα άρθρα

Άρθρα

Mothers’ Club

Αν είσαι Μητέρα και θέλεις: -Να χαίρεσαι την οικογενειακή ζωή -Να νιώθεις δυνατή και ήρεμη -Να βρίσκεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν -Να οργανώσεις

Διαβαστε το αρθρο
Άρθρα

Mothers’ Club

Αν είσαι Μητέρα και θέλεις: -Να χαίρεσαι την οικογενειακή ζωή -Να νιώθεις δυνατή και ήρεμη -Να βρίσκεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν -Να οργανώσεις

Διαβαστε το αρθρο
Άρθρα

“Αυτοφροντίδα και Υπευθυνότητα για τις Μητέρες: Πώς Συνδυάζουμε τα Δύο”

Στον πολυάσχολο κόσμο της μητρότητας, συχνά ξεχνάμε να αφιερώσουμε χρόνο για τον εαυτό μας. O συνδυασμός ανάμεσα στην αυτοφροντίδα και την υπευθυνότητα ειναι πολύ σημαντικός..

Διαβαστε το αρθρο