«Το θαύμα εντός μου: Μέρες εγκυμοσύνης» – Ένα βιβλίο – ύμνος στη μητρότητα…!

«Το θαύμα εντός μου: Μέρες εγκυμοσύνης» – Ένα βιβλίο – ύμνος στη μητρότητα…!

Παρουσίαση του βιβλίου μου:

Το βιβλίο με τίτλο «Το θαύμα εντός μου: Μέρες εγκυμοσύνης» της συγγραφέως Αλεξάνδρας Χοροζίδου – Τσανακτσίδου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική από τον Ιούλιο 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγγραφέας είναι η ίδια υπερπολύτεκνη μητέρα 9 παιδιών, απόφοιτη του τμήματος Φυσικοθεραπείας, αριστούχος απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και έχει εκπαιδευθεί στην προπονητική ζωής με έμφαση σε ζητήματα μητρότητας και οικογενειακών σχέσεων.

Όπως πολυπροσματική είναι η προσωπικότητα της συγγραφέως, παρομοίως είναι και η γραφή της στο εν λόγω βιβλίο. Ο λόγος της από τη μια μεριά είναι αφηγηματικός, βαθύτατα βιωματικός που θυμίζει προσωπικό ημερολόγιο, αλλά από την άλλη συνδυαστικός με χωρία από γνωμικά και γραφές Ορθόδοξων Πατέρων και Αγίων περί της οικογενειακής ζωής και της ανατροφής των παιδιών.

Ωστόσο δε λείπουν οι αναφορές σε σύγχρονες μελέτες της παιδιατρικής και της ψυχολογίας για ζητήματα ενδομήτριας ζωής, συναισθηματικού δεσμού μεταξύ της μητέρας και του βρέφους και της σημασίας της ψυχικής υγείας της μητέρας.

Έμφαση επίσης δίνεται στον κρίσιμο ρόλο του συντρόφου και πατέρα των παιδιών που είναι υποστηρικτικός και φροντιστικός, όπως επίσης και στα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας που συγχρονισμένα όλα βοηθούν τη μητέρα τους. Συγκινητικές είναι και οι αναφορές στις διαγενεολογικές αξίες της οικογένειας της μητέρας που τη βοηθούν στο παρόν και στο χτίσιμο της ψυχικής της ανθεκτικότητας.

η συνέχεια στο Familives

Μοιραστείτε το άρθρο στα social

Περισσότερα άρθρα

Άρθρα

Μητρότητα και γενναιότητα

Τι σημαίνει γενναιότητα: Είναι η ιδιότητα του γενναίου και έχει ως συνώνυμα τις λέξεις: θάρρος, τόλμη, παλικαριά, αντρειοσύνη. Ως γενναιότητα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και

Διαβαστε το αρθρο
Άρθρα

Ανακαλύπτοντας τη Δύναμη του Εσωτερικού Διαλόγου: Ένα Ταξίδι προς την Αυτογνωσία και την Προσωπική Ανάπτυξη

Στην πολυάσχολη ζωή της σύγχρονης εποχής, είναι εύκολο να παρασυρθούμε από την εξωτερική φασαρία – τον θόρυβο των ειδοποιήσεων, τις απόψεις των άλλων και τις

Διαβαστε το αρθρο
Άρθρα

Καλλιέργεια Αυτοεκτίμησης: Ενδυναμώνοντας τις Μητέρες να αγκαλιάσουν την Εσωτερική τους Δύναμη

Η μητρότητα είναι ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο απεριόριστη αγάπη και προκλήσεις. Ως μητέρες, αφιερώνουμε τις καρδιές μας στα παιδιά μας, τα φροντίζουμε και τα αγαπάμε

Διαβαστε το αρθρο