Τι σημαίνει “Προσωπική Ανάπτυξη”

Τι σημαίνει “Προσωπική Ανάπτυξη”

Η Προσωπική Ανάπτυξη είναι η ικανότητα που αποκτά ο άνθρωπος να παρεμβαίνει στην προσωπική του ιστορία. Είναι η διαδικασία βελτίωσης και ενός ατόμου, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.


Μέσα από τη διαδικασία της Προσωπικής Ανάπτυξης συνειδητοποιεί τις ανάγκες, τις προσδοκίες του, φτάνοντας έτσι να πραγματοποιεί ακόμη καλύτερα τους στόχους του και προχωρά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, γνώσεων και αντιλήψεων που βοηθούν να γίνει πιο αποδοτικός, ικανός και ισορροπημένος στη ζωή του. 

Επομένως, η προσωπική ανάπτυξη περιλαμβάνει την αυτογνωσία, την εκπαίδευση, την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, τη βελτίωση των σχέσεων και πολλά άλλα.

Σκοπός της προσωπικής ανάπτυξης είναι η εξέλιξη του ατόμου προς μια καλύτερη, πιο ικανοποιητική και ισορροπημένη ζωή.


Δημιουργεί μέσα μας την αίσθηση ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτό που θέλουμε και να γίνουμε πιο δυνατοί ψυχικά και σωματικά.


Συχνά οι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση των επιθυμιών τους και συνεπώς καταναλώνουν χρόνο, ξοδεύοντας το μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων τους, κάνοντας πράγματα που δεν χρειάζονται ή που δεν ξέρουν πώς να τα διαχειριστούν, ή που τους βλάπτουν.

.

Περιλαμβάνει πέντε βασικούς τομείς:

  1. πνευματική ανάπτυξη
  2. κοινωνική
  3. νοητική
  4. συναισθηματική
  5. φυσική (σωματική)

.

.

.

Αλεξάνδρα Χοροζίδου

Σύμβουλοε Προσωπικής Ανάπτυξης

(Mother Coach)

Μοιραστείτε το άρθρο στα social

Περισσότερα άρθρα

Άρθρα

Μητρότητα και γενναιότητα

Τι σημαίνει γενναιότητα: Είναι η ιδιότητα του γενναίου και έχει ως συνώνυμα τις λέξεις: θάρρος, τόλμη, παλικαριά, αντρειοσύνη. Ως γενναιότητα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και

Διαβαστε το αρθρο