Πόσο ευγνώμων είσαι για τη ζωή σου;

Πόσο ευγνώμων είσαι για τη ζωή σου;

Πόσο ευλογημένος-η νιώθεις που ξημέρωσε ακόμα μια νέα μέρα, μια νέα ευκαιρία, ένα νέο δώρο για εσένα;…

Οι ερωτήσεις αυτές είναι, κάποιες φορές, εύκολο να απαντηθούν ενά άλλες φορές μάς δυσκολεύουν. Αναλόγως με το επίπεδο ικανοποίησης που νιώθουμε από τη ζωή μας και από τον εαυτό μου θα δώσουμε και τις ανάλογες απαντήσεις.

.

Επειδή, όμως, η ευτυχία δεν είναι δεδομένη αλλά, εν πολλοίς, την φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι με τη στάση μας στη ζωή και με τις κινήσεις- επιλογές μας, μπορούμε να αυξήσουμε τη θετική στάση προς τη ζωή και να αρχίσουμε να παρατηρούμε και να απολαμβάνουμε περισσότερο κάποιες στιγμές και κάποια «δώρα», τα οποία προφανώς δεν είναι δεδομένα για όλους τους ανθρώπους:

-Το γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα που επικρατεί ειρήνη- και όχι σε μια εμπόλεμη περιοχή

-Το γεγονός ότι έχουμε μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας

-Το γεγονός ότι έχουμε πρόσβαση στην πληροφορία και στο διαδίκτυο

-Το γεγονός ότι μπορούμε να διαβάζουμε…

Όλα αυτά δεν είναι δεδομένα για όλους τους ανθρώπους!

.

Αν μάθουμε να χαιρόμαστε με αυτά τα «δώρα» και να βιώνουμε την ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε (και για όσα δύσκολα δεν έχουμε…) τότε μπορούμε να αποτρέψουμε την τάση του μυαλού να αναζητά όσα δεν έχει ακόμα κατακτήσει και όσα του λείπουν και να προσπερνά όμορφες στιγμές, όμορφες σχέσεις, όμορφες αναμνήσεις.

Αν, μάλιστα, σημειώνουμε σε ένα τετράδιο- ημερολόγιο όσα μάς κάνουν να νιώθουμε ευγνώμονες θα «εκπαιδεύσουμε» το νου μας να τα χαίρεται ακόμα περισσότερο και θα δημιουργήσουμε ένα «αντίβαρο» για τυχόν δύσκολες μέρες και στιγμές, όπου όλα θα μοιάζουν δύσκολα. Γιατί οι ευλογίες που θα είναι γραμμένες στο χαρτί θα μάς θυμίζουν και θα μας αποδεικνύουν ότι έχουμε πολλά «δώρα» στη ζωή μας για τα οποία αξίζει να παραμένουμε ευγνώμονες.

(Είναι μια μέθοδος που δουλεύω μαζί με τις κυρίες που συνεργάζομαι και που έχει πολύ ευεργετικά αποτελέσματα.)

Τι λέτε; Αν ήδη δεν το κάνετε, θα ξεκινήσετε να καταγράφετε τις ευλογίες της ζωής σας;

.

Με την αγάπη μου,

Αλεξάνδρα Χοροζίδου

Personal Coach

Μοιραστείτε το άρθρο στα social

Περισσότερα άρθρα

Άρθρα

Mothers’ Club

Αν είσαι Μητέρα και θέλεις: -Να χαίρεσαι την οικογενειακή ζωή -Να νιώθεις δυνατή και ήρεμη -Να βρίσκεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν -Να οργανώσεις

Διαβαστε το αρθρο
Άρθρα

Mothers’ Club

Αν είσαι Μητέρα και θέλεις: -Να χαίρεσαι την οικογενειακή ζωή -Να νιώθεις δυνατή και ήρεμη -Να βρίσκεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν -Να οργανώσεις

Διαβαστε το αρθρο
Άρθρα

“Αυτοφροντίδα και Υπευθυνότητα για τις Μητέρες: Πώς Συνδυάζουμε τα Δύο”

Στον πολυάσχολο κόσμο της μητρότητας, συχνά ξεχνάμε να αφιερώσουμε χρόνο για τον εαυτό μας. O συνδυασμός ανάμεσα στην αυτοφροντίδα και την υπευθυνότητα ειναι πολύ σημαντικός..

Διαβαστε το αρθρο