Ο πολύτιμος οικογενειακός χρόνος

Ο πολύτιμος οικογενειακός χρόνος

Η οικογένεια είναι τόσο σημαντική λόγω όλης της αγάπης και της υποστήριξης που παρέχει. Το να περνάς χρόνο με την οικογένεια είναι το κλειδί για την ανάπτυξη ενός ατόμου.

.

Βοηθά τα παιδιά να έχουν καλή ακαδημαϊκή απόδοση

Κατά μέσο όρο, τα παιδιά που περνούν χρόνο με την οικογένεια, τείνουν να τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο. Μαθαίνουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες και τη σημασία της εκπαίδευσης. Όταν χρειάζεται, η βοήθεια με εργασίες ή νέες ιδέες ενισχύει το γεγονός ότι η επιτυχία τους είναι σημαντική για εμάς του γονείς. Ακόμη και το να ρωτήσετε για την ημέρα τους και τι μαθαίνουν θα δείξει στα παιδιά σας πόσο νοιάζεστε.

.

Μειώνει τον κίνδυνο προβλημάτων συμπεριφοράς

Τα παιδιά που περνούν χρόνο με την οικογένειά τους έχουν δείξει λιγότερο κίνδυνο για θέματα συμπεριφοράς, όπως η βία και η κατάχρηση ουσιών. Όταν λαμβάνουν θετική προσοχή για θετικές συμπεριφορές, αυξάνει την επιθυμία τους να συνεχίσουν αυτά τα υγιή πρότυπα. Το να είσαι με την οικογένεια και να κάνεις δραστηριότητες μαζί παρέχει επίσης μια διέξοδο για αρνητικά συναισθήματα που διαφορετικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανθυγιεινές αποφάσεις. Η οικογένεια είναι τόσο σημαντική όταν πρόκειται για ένα παιδί (ή έφηβο) να σας φέρει προβλήματα, επειδή οι συμβουλές σας μπορούν να τους επιτρέψουν να είναι καλύτερα οπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν προβλήματα και να κάνουν θετικές επιλογές.

.

Ενισχύει την Αυτοπεποίθηση

Το να περνάς χρόνο με την οικογένεια δημιουργεί εμπιστοσύνη σε όλα τα μέλη της. Οι γονείς μπορούν να διδάξουν στα παιδιά να χτίζουν την αυτοεκτίμηση μέσω συγκεκριμένων δεξιοτήτων όπως η επίλυση προβλημάτων και η επικοινωνία. Μπορούν επίσης να διαμορφώσουν την ικανότητα να αγαπάς τον εαυτό σου χωρίς να υποτιμάς τους άλλους. Για τους γονείς και τα παιδιά, η αυτοπεποίθηση αυξάνεται με τη γνώση ότι εκτιμώνται από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

.

Βοηθά τα παιδιά να μάθουν μελλοντικές γονικές δεξιότητες

Οι αναμνήσεις που δημιουργείτε μαζί θα ενσταλάξουν στα παιδιά την επιθυμία να καλλιεργήσουν την ίδια ατμόσφαιρα αγάπης στα μελλοντικά τους σπίτια. Η οικογένεια είναι τόσο σημαντική γιατί, μέσα από το παράδειγμά σας, τα παιδιά σας μαθαίνουν σημαντικές δεξιότητες φροντίδας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια μέρα. Μπορεί ακόμη και να εξασκηθούν τώρα αντιγράφοντας τις συμπεριφορές σας όταν αλληλεπιδρούν με αδέρφια.

.

Διδάσκει την αποτελεσματική επίλυση συγκρούσεων

Όταν περνάμε χρόνο με την οικογένεια είναι διασκεδαστικό, αλλά μπορεί να είναι και δύσκολο. Όταν προκύπτουν συγκρούσεις, δεν μπορείτε απλώς να φύγετε οριστικά. Είστε μαζί σε αυτό, επομένως πρέπει να εργαστείτε μαζί για να λύσετε τα ζητήματα που προκύπτουν. Το να περνάς χρόνο με την οικογένεια διδάσκει δεξιότητες διαπροσωπικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων υγιών, εποικοδομητικών τρόπων συζήτησης, συζήτησης και επίλυσης προβλημάτων.

.

Ενισχύει τη Σωματική Υγεία

Με το σωστό είδος δραστηριοτήτων, το να περνάς χρόνο με την οικογένεια μπορεί να επηρεάσει θετικά τη σωματική ευεξία. Για παράδειγμα, οι οικογένειες που τρώνε μαζί σπιτικά γεύματα τείνουν να έχουν καλύτερη διατροφή από εκείνες που δεν το κάνουν. Η συμμετοχή σε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως αθλητικά παιχνίδια, πεζοπορίες ή κηπουρική συμβάλλει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Το να είσαι με την οικογένεια μπορεί επίσης να ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον να διατηρήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

.

Περάστε χρόνο με την οικογένεια. Με όλα αυτά τα απίστευτα οφέλη ενός υποστηρικτικού κοινωνικού δικτύου, μπορείτε να δείτε γιατί είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο με την οικογένεια . Αν και είναι διασκεδαστικό να προσκαλείτε φίλους και συγγενείς να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί, είναι επίσης μια σημαντική πτυχή της σωματικής υγείας και της ψυχικής σας ευεξίας. Αφήστε κάτω το τηλέφωνο, συγκεντρωθείτε και δημιουργήστε μερικές διασκεδαστικές, ουσιαστικές αναμνήσεις. Το να αφιερώσετε χρόνο για να συνδεθείτε με την οικογένεια απαιτεί λίγο προγραμματισμό – μερικές φορές λίγα χρήματα – αλλά η επένδυση αξίζει τον κόπο!
.

Είναι σημαντικό να υπάρχουν τακτικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, έστω μια φορά την εβδομάδα, όπου θα συμμετέχουν και οι δυο γονείς και όλα τα παιδιά, και σε αυτές τις δραστηριότητες να δίνεται προτεραιότητα.

Μοιραστείτε το άρθρο στα social

Περισσότερα άρθρα

Άρθρα

Mothers’ Club

Αν είσαι Μητέρα και θέλεις: -Να χαίρεσαι την οικογενειακή ζωή -Να νιώθεις δυνατή και ήρεμη -Να βρίσκεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν -Να οργανώσεις

Διαβαστε το αρθρο
Άρθρα

Mothers’ Club

Αν είσαι Μητέρα και θέλεις: -Να χαίρεσαι την οικογενειακή ζωή -Να νιώθεις δυνατή και ήρεμη -Να βρίσκεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν -Να οργανώσεις

Διαβαστε το αρθρο
Άρθρα

“Αυτοφροντίδα και Υπευθυνότητα για τις Μητέρες: Πώς Συνδυάζουμε τα Δύο”

Στον πολυάσχολο κόσμο της μητρότητας, συχνά ξεχνάμε να αφιερώσουμε χρόνο για τον εαυτό μας. O συνδυασμός ανάμεσα στην αυτοφροντίδα και την υπευθυνότητα ειναι πολύ σημαντικός..

Διαβαστε το αρθρο