Μητρότητα και γενναιότητα

Μητρότητα και γενναιότητα

Τι σημαίνει γενναιότητα: Είναι η ιδιότητα του γενναίου και έχει ως συνώνυμα τις λέξεις: θάρρος, τόλμη, παλικαριά, αντρειοσύνη. Ως γενναιότητα θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και την ψυχική αντοχή

H Γενναιότητα είναι η δύναμη που κάνει το άτομο να αντιμετωπίσει φόβους, κινδύνους, λαμβάνοντας συνειδητά δράση για έναν ανώτερο σκοπό. Οι γενναίοι άνθρωποι εμπνέουν, ανεβάζουν το ηθικό και κινητοποιούν τους άλλους. Είναι ικανοί να δημιουργήσουν σχέσεις συντροφικές, ουσιαστικές, να προσφέρουν ενα περιβάλλον ασφάλειας και εμπιστοσύνης χωρίς υπερβολές και ανούσιες παρατολμίες.

Η μητρότητα είναι γενναιότητα .

Το να είσαι μητέρα σημαίνει να έχεις ένα είδος γενναιότητας που είναι μοναδικό και διαφορετικό από άλλα είδη γενναιότητας. Είναι μια γενναιότητα που είναι ενστικτώδης και εγγενής. Είναι μια γενναιότητα που παρακινεί μια μητέρα να κάνει τα πάντα για τα παιδιά της.

Είναι μια γενναιότητα που δεν επιλέγεται αλλά είναι απλώς αγνή αγάπη και αφοσίωση στους μικρούς ανθρώπους που εξαρτώνται περισσότερο από εμάς. Το να βλέπουμε αυτό το είδος γενναιότητας να αντικατοπτρίζεται στα παιδιά μας και πως έχουν γίνει όλα πιο θαρραλέα από όσο θα έπρεπε στις ηλικίες τους είναι πηγή έμπνευσης.

Ζούμε σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που ζούσαμε εμείς στα παιδικά μας χρόνια και η μητρότητα σε αυτόν τον νέο κόσμο είναι όμορφη και , ίσως κάποιες φορές, πολύ απαιτητική ταυτόχρονα.

Είναιι σημαντικό εμείς, ως μητέρες, να ελέγξουμε τον εαυτό μας και να βεβαιωθούμε ότι δεν δίνουμε πάντα το γενναίο πρόσωπο αλλά και δεν ξεχνάμε να φροντίζουμε και τον εαυτό μας .

Η γενναιότητα έρχεται σε πολλές μορφές. Μερικές φορές είναι αρκετό να ξυπνάς κάθε μέρα και να σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να είναι ο τέλειος γονιός, αλλά το να αγωνιζόμαστε καθημερινά για τα παιδιά μας, ακόμα κι όταν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε, είναι ο ορισμός της γενναιότητας.Κάθε πρόκληση σε κάνει καλύτερη μαμά. Συνεχίστε λοιπόν με τη γενναιότητά σας και να είστε ικανοποιημένες γνωρίζοντας ότι κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για τα παιδιά σας και στα μάτια τους είστε τέλειες .

Αλεξάνδρα Χοροζίδου

Mother Coach

Μοιραστείτε το άρθρο στα social

Περισσότερα άρθρα

Άρθρα

Mothers’ Club

Αν είσαι Μητέρα και θέλεις: -Να χαίρεσαι την οικογενειακή ζωή -Να νιώθεις δυνατή και ήρεμη -Να βρίσκεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν -Να οργανώσεις

Διαβαστε το αρθρο
Άρθρα

Mothers’ Club

Αν είσαι Μητέρα και θέλεις: -Να χαίρεσαι την οικογενειακή ζωή -Να νιώθεις δυνατή και ήρεμη -Να βρίσκεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν -Να οργανώσεις

Διαβαστε το αρθρο
Άρθρα

“Αυτοφροντίδα και Υπευθυνότητα για τις Μητέρες: Πώς Συνδυάζουμε τα Δύο”

Στον πολυάσχολο κόσμο της μητρότητας, συχνά ξεχνάμε να αφιερώσουμε χρόνο για τον εαυτό μας. O συνδυασμός ανάμεσα στην αυτοφροντίδα και την υπευθυνότητα ειναι πολύ σημαντικός..

Διαβαστε το αρθρο