Έξι ιδέες για να φτιάξουμε το καλοκαιρινό οικογενειακό πρόγραμμα

Έξι ιδέες για να φτιάξουμε το καλοκαιρινό οικογενειακό πρόγραμμα

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη, χαλαρή εποχή του χρόνου, όπου τα παιδιά απολαμβάνουν να “ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα”. Ωστόσο, όσο δελεαστικό κι αν είναι να έχετε ένα εντελώς ξέγνοιαστο καλοκαίρι, είναι σημαντικό να ορίσετε κάποιες ρουτίνες και δομή προγράμματος, προκειμένου να διατηρήσετε την ηρεμία στην οικογένεια καθώς και την καλή διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και τον ύπνο.

 Ακολουθούν μερικές ιδέες για τη ρύθμιση της ρουτίνας του καλοκαιριού.

  1. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ώρα του ύπνου και του ξυπνήματος σχετικά σταθερές. Μην αφήνετε το παιδί σας να ξενυχτάει και να κοιμάται όλη μέρα!
  2. Προγραμματίστε διασκεδαστικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βγάλετε το παιδί σας από το σπίτι:
  • Επισκεφθείτε μουσεία ή τον ζωολογικό κήπο
  • Πηγαίνετε στο πάρκο
  • Κανονίστε ραντεβού παιχνιδιού με φίλους
  • Πήγαινε στη βιβλιοθήκη
  1. Ορίστε ένα συγκεκριμένο καθημερινό πρόγραμμα, με συγκεκριμένες ώρες ύπνου και γευμάτων, και ακολουθήστε το.
  1. Βεβαιωθείτε ότι η ρουτίνα περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή και ελάχιστο φαγητό από έξω ή σνακ. Όταν τα παιδιά είναι σπίτι όλη την ημέρα,, μπαίνουν στον πειρασμό να φάνε πολύ περισσότερο, ο προγραμματισμός γευμάτων και σνακ μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Αυτός ο κανόνας πρέπει να ισχύει ακόμα και όταν βρίσκεστε σε διακοπές.
  2. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για άφθονη φυσική δραστηριότητα. Τα παιδιά κάθονται πολύ κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οπότε το καλοκαίρι πρέπει να σηκωθούν και να κινηθούν!
  3. Αναρτήστε μια λίστα με διασκεδαστικές δραστηριότητες στο σπίτι, έτσι ώστε όταν τα παιδιά να δηλώσουν «βαριέμαι!» μπορείτε να τους κατευθύνετε στη λίστα για να επιλέξετε μια δραστηριότητα.

Αλεξάνδρα Χοροζίδου

Mother’s Coach

Μοιραστείτε το άρθρο στα social

Περισσότερα άρθρα

Άρθρα

Mothers’ Club

Αν είσαι Μητέρα και θέλεις: -Να χαίρεσαι την οικογενειακή ζωή -Να νιώθεις δυνατή και ήρεμη -Να βρίσκεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν -Να οργανώσεις

Διαβαστε το αρθρο
Άρθρα

“Αυτοφροντίδα και Υπευθυνότητα για τις Μητέρες: Πώς Συνδυάζουμε τα Δύο”

Στον πολυάσχολο κόσμο της μητρότητας, συχνά ξεχνάμε να αφιερώσουμε χρόνο για τον εαυτό μας. O συνδυασμός ανάμεσα στην αυτοφροντίδα και την υπευθυνότητα ειναι πολύ σημαντικός..

Διαβαστε το αρθρο